Prijsvragen.nl! elke dag mooie gratis prijzen winnen

Koningsdag prijsvragen en winacties

Win Koningsdag prijzen en party tickets

Win Koningsdag prijzen en party tickets

Heb je er ook zin in om Koningsdag te gaan vieren op 27 april met Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima? Doe dan mee met een Koningsdag prijsvraag en win tickets en vrijkaarten naar Koningsdagfeesten. Leuke Koningsdag producten en spullen en krijg alvast helemaal het oranjegevoel van Koningsdag op 27 april.

Je kunt gratis toegangskaarten winnen naar Kingsday-feesten of andere mooie, leuke gezellige oranje prijzen met winacties. Of win gratis loten van de Koningsdagloterij en win koninklijke grote geldbedragen! Prijsvragen.nl wenst je alvast een gezellige Koningsdag toe en veel succes met het winnen van deze oranje prijsvragen.

Koningsdag Winactie Toppers

Geschiedenis Koningsdag en Koninginnedag.


Koningsdag wordt gehouden sinds 2014 vanaf ons staatshoofd Koning Willem Alexander tot Konings is gekroond. 27 april is de verjaardag van onze koning die geboren is op 27 april 1967. Daarvoor hadden we Prinsessedag dat de verjaardag van jonge prinses Wilhelmina vanaf 31 augustus 1885 vierde en bij de kroning van vorstin Wilhelmina werd dit Koninginnedag genoemd. Nadat koningin Juliana haar moeder opvolgde werd vanaf 1949 Koninginnedag gevierd op 30 april.

Koningin Beatrix die jarig is op 31 januari en gekroond werd op 30 april 1980. Besloot uit praktische overwegingen 30 april te behouden i.v.m. weersomstandigheden in de winter. En nu hebben we dus Koningsdag. Tot dat Prinses Catharina-Amalia koningin wordt en kan besluiten haar verjaardag 7 december als wederom Koninginnedag te gaan vieren. Maar tot die tijd vieren we op 27 april met zijn allen Koningsdag.Wat maakt Koningsdag zo bijzonder en de vrijmarkt.


In heel Nederland wordt feest gevierd. Overal zijn festivals, popoptredens, dance feesten en evenementen. Sommige zijn gratis en voor iedereen toegankelijk en voor andere feestjes moet je een entreekaartje hebben. Maar wat Koningsdag het meest uitzonderlijkst maakt zijn de vrijmarkten. Iedereen mag alles wat hij wil gaan verkopen op straat.

Hele gezinnen en drommen kinderen leven hier elk jaar naartoe en alle ongewenste huisraad en kleding wordt voor een prikkie op de straat aangeboden. Kinderen studeren mooie muziekstukken in of verzinnen leuke spelletjes die je voor een duppie of kwartje kunt spelen of verkopen gewoon hun oude speelgoed waar ze niet meer mee spelen. Vooral het Vondelpark in Amsterdam springt hier bovenuit. De gemeente Amsterdam heeft dat verklaard tot kindergebied en kinderen kunnen daar veilig en met veel plezier deelnemen aan de vrijmarkt.Waarom prijsvragen en winacties van Koningsdag?


Misschien denk je wat kan je voor winactie of prijsvraag dan winnen van Koningsdag? Het zal je verbazen hoeveel te gekke entreetickets er worden verloot van de meest toffe Q-Day party's. Win een Vip-dag weg met je vrienden tijdens een Radio 538 Koningdagfeest of wat dacht je van een complete Oranje-outfit.

Soms kun je zelfs Q-Day arrangementen winnen in een hotel in Amsterdam of Utrecht of mag je vliegen naar de Nederlandse Antillen en vier je Koningsdag in Caribische sferen of word je uitgenodigd om geheel in stijl Koningsdag te vieren op paleis Soestdijk. Wij doen in ieder geval ons best dat als er Oranje prijzen en feestkaartjes worden weggegeven. Deze hier als te winnen prijs, te vermelden , elk jaar.