Prijsvragen.nl! elke dag mooie gratis prijzen winnen

help button

10 Super Tips

Hoe win je Prijsvragen en Winacties?

Hier vind je supertips die wij van Prijsvragen.nl door de jaren heen hebben verzameld en hier graag met je delen. We leggen uit wat je wel moet doen en ook vooral wat je niet moet doen. Het is namelijk mogelijk om zowel je winkansen te vergroten als te verkleinen. Gezien het aanbod van winacties zodanig divers is geworden en we niet meer alleen te maken hebben met de mail & winactie of vul het winformulier in. Is het mogelijk om je kansen om te winnen te laten toenemen wanneer je precies weet wat voor prijsvraag je ziet en wat er wel en niet van je verwacht wordt.


Tip 1

De belangrijkste tip die je nooit mag vergeten.


Lees de prijsvraag voorwaarden
Wanneer je deelneemt aan een winactie maar niet de voorwaarden hebt gelezen. Dan kan het zijn dat je voor niets hebt meegedaan. Omdat nu net in de voorwaarden een leeftijdsgrens stond. Dat ze op zoek waren naar ouders met kinderen of dat deze prijsvraag voor 50+ en senioren is. Lees jij dus niet de voorwaarden. Dan kan je de verkeerde wedstrijdfoto insturen, plaats je ergens een reactie waar deze niet hoort te staan of stuur je een mail & winactie in. Maar vergeet je de juiste o.v.v. te noteren in het onderwerp. Of stel je wint een verre reis. Maar je hebt verzuimd het reglement te lezen. Waarin stond dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn en die van jou verloopt over twee maanden. Tja dan kan je of fluiten naar je reis of je moet kosten maken en snel een nieuw paspoort halen.


voorwaarden lezen

Dit zijn allemaal dingen die kunnen gebeuren wanneer je niet goed leest. Hoewel wij op Prijsvragen.nl de antwoorden vermelden en je kort vertellen wat je moet doen. Is het voor ons onmogelijk om heel gedetailleerd in te gaan op de eisen die websites stellen aan de door hun georganiseerde prijsvragen. Daarnaast is het natuurlijk wijs om te checken of de prijsvraag wel legitiem is. Ook wij maken een foutje en soms sluipt er een prijsvraag door die niet zulke goede voorwaarden heeft. Let dus op dat je niet vast zit aan een abonnement of dat je opeens een pakje thuis krijgt met een acceptgiro of dat je ongevraagd sms'jes ontvangt die je elke keer 0,90 eurocent kosten.

Samengevat
Tip 1 : Lees altijd de voorwaarden


 

Tip 2

Bepaal je doel. Wat wil je winnen en hoeveel tijd heb je?


Wanneer je weet wat je zou willen winnen. Of wanneer je alles zou willen winnen om zo bijvoorbeeld extra huishoudgeld bij te verdienen. Dan kan je ook je doelen bepalen. Want er zijn zoveel soorten winacties die allemaal verschillende manieren van deelname willen. Dat het handig is te weten hoeveel tijd het deelnemen je bijvoorbeeld kost. Wil je bijvoorbeeld reizen winnen. Dan kan je verwachten dat je hier wat tijd in moet steken wil je kans maken.


doelstelling Het is dan niet handig om ook aan de boekenprijsvragen mee te doen. Als je daarnaast nog een fulltime baan hebt. Ben je echter huismoeder of werk je minder dan kan je wel wat extra geld gebruiken en boeken waar veel winacties van zijn. Die gemakkelijk gewonnen worden. Kunnen dan eventueel weer te koop worden gezet op een tweedehandsboekensite. Nadat je ze wel of niet gelezen hebt. Bepaal dus je doel. 1. iets specials winnen, 2. extra bijverdienen, 3. snel mee doen aan zoveel mogelijk acties, 4. of juist de winacties uitzoeken die creativiteit vragen en een unieke input, zodat je op basis daarvan kunt winnen.

Samengevat
Tip 2 : Bepaal wat je wil winnen en hoeveel tijd je hiervoor te besteden hebt.


 

Tip 3

Hoe kun je snel meedoen aan winacties?


Wanneer je er voor kiest om snel mee te doen aan prijsvragen en veel prijzen te winnen. Kijk dan goed naar wat er van je gevraagd wordt. Is dat een kleurplaat inkleuren of een review geven op een reisonderwerp. Dan zijn dit niet de snelste prijsvragen. Je kunt dan beter kiezen voor de mail & winacties of waar je een formulier kunt invullen. Ook zijn er nieuwsbrief winacties waarbij je als lid elke maand kans maakt op de prijs en doe alleen mee met winacties waar het antwoord bijstaat. Dit scheelt je zoeken.


Er zijn ook al heel wat websites die je een accountje aanbieden waar je eenmalig je gegevens invult. Zodat als je de volgende keer weer meedoet. Je alleen hoeft in te loggen en op meedoen kan klikken. In je browser zit ook een tool dat ingevulde formulieren onthoudt en anders kan je ook opzoek naar software of een browser plug-in dat eerder ingevulde velden voor je opslaat. Dit zijn ongeveer de snelste manierer om mee te doen met vul in en win prijsvragen?

Samengevat
Tip 3 : Mail & winacties, winformulieren en waar een antwoord bij staat. Zijn de snelste prijsvragen om aan mee te doen.


 

Tip 4

Maar wat zijn je kansen bij deze snelle invulprijsvragen?


Hoe simpeler de prijsvraag hoe lager je kansen. Wanneer iedereen hetzelfde antwoord instuurt, hetzelfde mailtje o.v.v. de prijs of inlogt en op de doemee button klikt en dit ook nog zeer gemakkelijk gaat. Kun je verwachten dat er veel deelnemers zullen zijn en omdat alles hetzelfde is voor de prijsvraag organisator. Wordt het kiezen van een winnaar gelijk aan een loterij waarbij je het winnende lot trekt. Uiteindelijk zal er iemand gekozen worden uit de berg mailtjes of ingevulde formulieren. Maar je kunt bij deze prijsvragen je winkansen niet beïnvloeden. Als je hier aan meedoet. Doe dan mee aan veel van dit soort prijsvragen om zo alsnog je winkans te vergroten.

Samengevat
Tip 4.1 : Bij snelle invulprijsvragen heb je geen invloed op je winkansen.
Tip 4.2 : De enige manier om je kansen te vergroten is aan heel veel van dit soort prijsvragen meedoen.


 

Tip 5

Wat is je winkans bij open winacties?


We kunnen beter beginnen met uit te leggen wat open winacties zijn. Dit zijn alle prijsvragen waar geen vast antwoord voor te bedenken is en waar iets unieks van je wordt gevraagd. Dat alleen jij kunt doen. Natuurlijk kunnen andere deelnemers ook iets unieks bedenken. Maar dit zal nooit hetzelfde zijn als iets dat jij bedenkt. Het voordeel hiervan is dat je kunt gaan opvallen. Waardoor jij je winkansen van 0.01 % opeens zou kunnen verhogen van 10% tot misschien 50% of meer.

Samengevat
Tip 5 : Bij open winacties kun je winkansen beïnvloeden zowel positief als negatief.


 

Tip 6

Wat zijn de Do's en Dont's bij open winacties?


Uit onze eigen ervaring, omdat we zelf vaak een prijsvraag organiseren en altijd kiezen voor het unieke en open element in een prijsvraag. Waardoor we sneller een leuke winnaar kunnen kiezen. Weten we ook welke antwoorden je beter niet kunt geven. Vooral nare verhalen waarin je uitlegt hoeveel pech je hebt gehad en nog steeds. Werken niet!


Op de vraag "waarom wil je dit winnen". Kregen we opvallend vaak hetzelfde antwoord. Het meest gegeven unieke antwoord was "Omdat ik dit graag wil hebben" of "Ik wil prijs... heel graag winnen" of "Ik kan deze prijs goed gebruiken". Ondanks dat deelnemers de optie hadden zich te onderscheiden van de rest was dit een antwoord dat veel deelnemers hadden bedacht op een paar kleine verschillen na. Je snapt het al. Met zulke antwoorden red je het ook niet.

Samengevat
Tip 6 : Stuur of plaats geen reacties met negatieve verhalen. Een prijs winnen is iets positief en de organisator kiest zelden een winnaar op basis van het meest tragische verhaal.


 

Tip 7

Maar wat doe je dan wel bij open winacties?


Het belangrijkste is natuurlijk : Wees uniek en origineel en zit er even niks positief in je leven. Een verzonnen verhaal met een wens of fantasie die je hebt ten opzichte van de prijs, mag ook. Maar kijk ook naar de website waarop de prijsvraag wordt aangeboden. Staat deze op een persoonlijk blog van een moeder of een fashionista. Weet dan dat elke reactie door de Blogmaster gelezen gaat worden. Op de website kun je hun interesses lezen en wellicht kun je op basis van je onderzoekje een leuk persoonlijk berichtje over de prijs of de gestelde vraag achterlaten dat de blogster zou kunnen aanspreken.


Je kunt ook een paar dagen wachten om te zien hoe anderen reageren. En als je inzicht heb in de concurrentie, schrijf je vlak voor de einddatum een superleuke reactie die alle vorige in het niet doen vallen. Bij winformulieren, waar ook een motivatie wordt gevraagd, heb je dat voordeel niet. Maar lees regelmatig de reacties bij blog winacties en je zult al snel doorhebben hoe mensen reageren. Wat ze bij de comments neerzetten, vullen ze ook vaak in. Dus zorg dat jij beter, leuker, grappiger, bent en opvalt. Natuurlijk is deze tip ook van toepassing op fotowedstrijden en knutsel- en kleurwedstrijden.

Samengevat
Tip 7 : Spiek wat andere bij de comment hebben geschreven wanneer er om een reactie wordt gevraagd.


 

Praktische tips voor je Winactie-Administratie?


Tip 8

Neem een losse mailbox of apart mailadres?


mailbox2 mailbox3 mailbox1

Deze tip kan handig zijn om de volgende redenen. Wie meedoet aan prijsvragen wordt vaak automatisch lid van nieuwsbrieven of je krijgt daarna ander soort mailaanbiedingen toegestuurd. Dat kan behoorlijk oplopen wanneer je met 10 winacties per dag deelneemt. Na 10 dagen ben je lid van tussen de 50 en 100 nieuwsbrieven. Indien de meeste prijsvragen uniek zijn geweest. Je mailbox kan daar behoorlijk overspannen van raken. Inclusief je spambox. Eigen mailtjes zie je niet meer en loopt het risico, wanneer je al die reclamemail gaat verwijderen, ook per ongeluk iets belangrijks weg te gooien.


De oplossing hiervoor is een andere mailbox die je krijgt als je een gratis e-mailadres aanvraagt. Er zijn tal van deze maildiensten. Dus als je even zoekt. Vind je er vast een die bij je past. Nu heb je ook het probleem van bergen reclamemailtjes opgelost.

Samengevat
Tip 8 : Op een apart gratis mailadres kun je alle reclamemail laten komen die je toegestuurd krijgt nadat je deelneemt aan winacties.


 

Tip 9

Let ook op deze mailtjes die je ontvangt?


Er zijn nog een paar dingen waar je moet opletten.
Nr 1). Let op of er bevestigingsmailtjes worden gestuurd na je deelname. Soms zit hier een link in waarop je moet klikken. Voordat je echt kans kunt maken op de prijs. Verzuim dit dus niet. Anders zit je alles voor niks in te vullen.


Geen bevestigingsmail, maar de antwoordpagina schrijft wel dat deze is verstuurd? Ook daar gaat het vaak mis. Want kijk eens in je spambox? Als deze daar zit. Voeg dan meteen het mailadres van de afzender toe aan je contacten en deze komt voortaan in je inbox.


Nr 2). Van winacties waar je alleen een mailadres achterlaat of een reactie. Kan je een mailtje verwachten met de mededeling dat je een prijs hebt gewonnen. Vaak staat in de voorwaarden dat de winnaar binnen 1 week moet reageren en anders gaat de prijs naar de volgende winnaar. Het risico zit in de spambox. Als jij die niet dagelijks checkt. Vooral als je start met prijsvragen. Dan loop je misschien wel een gewonnen prijs mis omdat je niet op tijd reageert.

Samengevat
Tip 9.1 : Let op bevestigingsmailtjes met een deelname link waarop je moet klikken. Deze mailtjes kunnen in je inbox, reclame- en spambox belanden.
Tip 9.2 : Hou goed je spambox in de gaten dat je geen mailtjes mist waarin om je adres wordt gevraagd om jou je gewonnen prijs toe te sturen. Reageer op tijd en loop niks mis.


 

Laatste Tip

Wat voor soort prijsactie zijn er nog meer?


Prijspuzzels, kruiswoordraadsel en Sudoku :
Vaak geven wij het antwoord al bij de puzzel, maar je kunt natuurlijk ook zelf de kruiswoordpuzzels of Sudoku oplossen.

Belspellen en prijzen winnen: Met bel- en sms-spelletjes kun je geld winnen of andere leuke prijzen. Vaak zijn spelletjes gratis te spelen en andere kosten een sms'je. Lees goed de voorwaarden!

Geld Spelletjes spelen waar je credits kunt kopen en geld kunt winnen. Lees goed de voorwaarden wanneer je hier Geld Spellen gaat spelen.

Bekijk onze rubrieken. Als je precies wil weten wat voor prijsacties er nog meer zijn. Kijk eens bij de rubrieken en bestudeer de antwoorden.


Nieuwe tips - Laatste update 2 april 2019

Als we nieuwe soorten winacties ontdekken, die een bepaalde strategie nodig hebben. Dan vermelden we dat hier meteen. Hou dus goed de help pagina in de gaten.